2014 Yılında 486 Kaçak Yakalandı

İçel İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 2014 yılının başından bugüne kadar yaptığı 6 göçmen kaçakçılığı operasyonunda 486 yabancı uyruklu şahıs ve bunlara organizatörlük yapan 15 kişi yakalandı.

2014 Yılında 486 Kaçak Yakalandı

İçel Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, jandarma ekipleri göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında son olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle birlikte, Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi Merdivenlikuyu Paşatürbesi mevkiinde kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 231 Suriye uyruklu şahıs ile bu şahıslara organizatörlük yapan 8’i Suriye, 2’si Türk uyruklu 10 şüpheli şahıs karadan ve denizden yapılan takip sonucu tekneyle Avrupa ülkelerine gitmek üzere iken suçüstü yakalandı. Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerinden kaçmaya çalışan tekne sahile dönüş yapmaya çalışırken karaya oturdu ve jandarma ekiplerince sahil bölgesinde teknedeki göçmenler ile organizatörlük yapan şahıslar araçları ile kaçamadan kıskıvrak yakalandı.

Organizatör kapsamında bulunan şahıslar üzerinde ve araçlarında yapılan aramada, göçmenlerin yurt dışına çıkmaları karşılığında verdikleri 114 bin Amerikan doları, 12 bin 610 Euro, 2 bin 162 TL ele geçirildi. Olayda kullanılan tekne, Türk plakalı 1, Suriye plakalı 2 araca Cumhuriyet Savcısının talimatı ile el konuldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

Öte yandan, İçel İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 2014 yılının başından bugüne kadar yaptığı 6 göçmen kaçakçılığı operasyonunda 486 yabancı uyruklu şahıs ve bunlara organizatörlük yapan 15 kişi yakaladı.
Kaynak: İHA