Ziynet Eşyalarını Sahte Polisin Ayağına Kadar Götürdü

Çanakkale’nin Çan ilçesinde 70 yaşındaki vatandaş, kendisini telefonla arayan şahsın yönlendirmesiyle evdeki ziynet eşyalarını toplayıp il merkezinde kendisini bekleyen dolandırıcıya teslim etti.


Çanakkale’nin Çan ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki M.S’yi ev telefonundan arayan ve polis olduğunu söyleyen bir kişi, M.S’den cep telefonu numarasını istedi. Bu kez cep numarasından arayan sahte polis, terör örgütüne yardım suçlamasıyla kandırdığı M.S’ye evde ne kadar altın ve para varsa kendilerine teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Telefondaki kişiye inanan M.S., 4 adet düz 22 ayar bilezik, 1 adet 22 ayar burma bilezik, 1 adet bilezik, yüzük, küpe, kolyeden oluşan altın takı seti, 60 adet çeyrek altın, 3 adet Ata tabir edilen altın, 1 adet 1 gramlık altın, 2 adet yarım gramlık altın, 2 adet küçük gramlık altın, 1 adet 1 metre boyunda altın zincir, 2 adet taşlı altın yüzük ve 2 bin 500 lira parayı yanına alarak Çanakkale’ye geldi. Burada şahısla buluşmak için Çanakkale Devlet Hastanesi’ne giden M.S, yaklaşık 2 saat bekledi. 2 saatin sonunda M.S.’nin yanına gelen erkek bir şahıs, sivil polis olduğunu söyleyerek yanında getirdiği ziynet eşyaları ile paraları aldı. Şahsın yanından ayrılmasının ardından polis merkezine giden M.S, dolandırıldığını öğrenince şikayetçi oldu.
Kaynak: İHA