Yatağan'da 'Torba Yasa' Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Yatağan'da, Torba Yasa kapsamında yeniden düzenlenen vergi borçları ve prim ödemeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun uyarınca iş ve işlemlerde yapılan değişiklikler hakkında Yatağan'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mali Müşavirler Odası İlçe Temsilcisi Selayi Kesiktaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS), Bağ-Kur ve Vergi Dairesine borcu olanların uyması gereken takvimi açıkladı.

SGK ve Bağ-Kur'a borcu olanların yapılandırmadan faydalanmaları için, en geç 31 Aralık'a kadar başvurmaları gerektiğini belirten Kesiktaş, GSS prim borcu olanların ise 31 Mart 2015'e kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunarak gelir testi yaptırması gerektiğini söyledi.

Kesiktaş, test sonucuna göre borcu olanların, 30 Nisan 2015 tarihine kadar bunu yapılandırmaları gerektiğini kaydetti.

Kesiktaş, Vergi Dairesine borcu olanların da 30 Kasım'a kadar dairelere başvurmaları, ilk taksitlerini de 31 Aralık'a kadar ödemeleri gerektiğini ifade etti.

Yasanın en önemli gerekçelerinden birinin ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliği olduğuna dikkati çeken Kesiktaş, "Mükellefler, daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bağlı oldukları mali müşavirlerden bilgi alabilir" dedi.

Toplantıya Vergi Dairesi Müdürü Şennur Çay, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yüksel Büyük ile ilgililer katıldı.

Kaynak: AA