Tüketici Sorunları Masaya Yatırılacak

Tüketici Hukuku Enstitüsü Başkanı Hakan Tokbaş, 20-22 Kasım'da düzenlenecek 4. Tüketici Hukuku Kongresi'ne ilişkin, "Yapılan sık hatalar, yanlış bilinenler, güncel sorunlar masaya yatırılacak. Özellikle tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesinde önemli konular konuşulacak" dedi.

Tokbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstitülerinin koordinesinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Hazine Müsteşarlığı, İstanbul, Marmara ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleri, Gıda Güvenliği Derneği ile bazı baroların bir araya geleceği 4. Tüketici Hukuku Kongresi'nin 20-22 Kasım'da İstanbul'da yapılacağını vurguladı.
Kongrede, tüketici hukukunun bütün taraflarının bir araya geleceğini bildiren Tokbaş, şunları söyledi:
"Tüketici Kanunu'na dahil edilen yeni sektörler olan taşımacılık, tıp, sigortacılık, emlak komisyonculuğu gibi sektörlerin yanında mevcut bankacılık, inşaat, enerji, telekomünikasyon, e-ticaret, reklam, gıda, turizm ve otomotiv sektörlerinin ayrı ayrı ele alınacağı kongrede bu sektörlerin tüketicilerle olan ilişkilerinde hayati tespitler yapılacak ve kararlar alınacak. Tüketici hukukunun bütün tarafları bir araya gelecek. Yargıtay üyeleri, hakim, akademisyen, bürokrat, özel sektör temsilcileri, hukukçular ve tüketicilerin oluşturacağı yaklaşık bin kişi, tüketici hukukunun denge merkezlerini keşfetmeye ve tüketicilerin ekonomik hayatlarına yön vermeye çalışacaklar."
Sektörün ve tüketicilerin kalbinin, tüketici hukukunun gelişmesine katkıda bulunan ve saygılı olan çeşitli kuruluşların desteklediği bu kongrede atacağını dile getiren Tokbaş, "Yapılan sık hatalar, yanlış bilinenler, güncel sorunlar masaya yatırılacak. Özellikle tüketicilerin mağduriyetinin önlenmesinde önemli konular konuşulacak" diye konuştu.

Kaynak: AA