Sağlık Bakanlığı'ndan 'ebola Şüphesi'Haberlerine İlişkin Açıklama

Sağlık Bakanlığı, bugün medyada Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine “Ebola” şüphesi ile bir hasta getirildiği ve hastanenin acil servisinin kapatıldığı ile ilgili yer alan haberlere ilişkin, "Suudi Arabistan’dan yurda giriş yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 112 ambulansı ile getirilmiştir.

Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahade altına alınmıştır. Adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu değildir" dedi.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bugün medyada Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine “Ebola” şüphesi ile bir hasta getirildiği ve hastanenin acil servisinin hasta ve ziyaretçilere kapatıldığı iddia edilen haberler yer almıştır. Konu ile ilgili olarak açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. İki gün önce Suudi Arabistan’dan yurda giriş yaptığı bilinen 66 yaşındaki kadın hasta, bugün sabah Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 112 ambulansı ile getirilmiştir. Hasta bu hastaneden ilgili referans hastane olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Servisine sevk edilerek müşahade altına alınmıştır" denildi.

Yapılan tetkikler sonucu hastaya, MERS-CoV ön tanısı konulduğunun bildirildiği açıklamada, "Hastadan alınan örnekler ileri tetkik için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı’na gönderilmiştir. Yukarıda adı geçen her iki hastanede de Acil Servis faaliyetlerine devam etmekte olup, servislerin kapanması söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.
Kaynak: İHA