Manavgat'ın Yöresel Ürünleri Yörex Fuarı'nda Tanıtılacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), 22-26 Ekim tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek YÖREX Fuarı'na katılarak ilçenin ürünlerini tanıtacak.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle bu yıl 5'inci kez düzenlenecek fuara Manavgat da yöresel ürünleri ile katılacak.
MATSO Yönetim Kurulu üyeleri Murat Oğuz Öncel, Mehmet Ergen, Hüseyin Güneş'ten oluşan heyet, yaklaşık bir aydır fuarla ilgili hazırlık çalışması yürütülüyor. Manavgat ürünlerinin yer aldığı MATSO standında Manavgat bölgesinde yetişen birçok ürün yer alacak.
Oğuz Öncel, fuara Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkililerinin de katılacağını söyledi.

Türkiye'nin pek çok ilinden katılımın gerçekleşeceği fuara TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile 365 oda ve borsa başkanın katılarak destek vereceğinin altını çizen Öncel, üreticilerin de bireysel olarak fuara katılıp ürünlerini sergileyebileceğini kaydetti.

"Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla düzenlenecek fuarın yöresel ürünlerin coğrafi işaret alarak markalaşması için önemli olduğunu vurgulayan Öncel, "Fuar hem yöresel ürünlerimizin markalaşması hem de ilçemizin yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat. Manavgat ürünlerinin de böyle bir fuarda tanıtılması önem taşıyor" dedi.

Türkiye genelinde 3 bine yakın yöresel üründen 183 coğrafi işaretli bulunduğunun altını çizen Öncel, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz aylarda coğrafi işaret için müracaat ettiğimiz Manavgat susamı da fuarda yer alacak. Görsel olarak çok güzel hazırladığımız standımızda ayrıca Manavgat zeytinyağı, Manavgat portakalı, Manavgat belenobası karpuzu, defnesi, keçiboynuzu gibi ürünlerimiz tanıtacağız. Ürünlerimize coğrafi işaret almak için bu tür fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuara tüm Manavgat halkı davetlidir."
Kaynak: AA