Kırklareli'nde Kısa Kısa

Babaeski Belediye BaşŸkanı Abdullah Hacı, altyapı çalışŸmalarını yerinde inceledi.

Hacı, Fatih ve Prof. Dr. Ahmet Taner KışŸlalı Caddesi'nde devam eden altyapı çalışŸmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Hacı, burada gazetecilere yaptığŸı açıklamada, belediye olarak altyapı çalışŸmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Altyapı çalışŸmalarını kısa sürede tamamlamak istediklerini belirten Hacı, "Altyapımız artık yetersiz kalmışŸtı. Büyük sorunlar yaşŸamadan altyapımızı güçlendirmeye başŸladık. Fatih ve Prof. Dr. Ahmet Taner KışŸlalı Caddesi'nde çalışŸmaların sonuna yaklaşŸtık. Kısa sürede tamamlamak istiyoruz" diye konuşŸtu.
Hacı, altyapı çalışŸmalarının tamamlandığŸı cadde ve sokakların asfaltlandığŸını kaydetti.


- Meralar kanununda yapılan değŸişŸiklik
TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Hakan DedeoğŸlu, meralar kanununda yapılan değŸişŸikliğŸin çiftçilik ve hayvancılığŸı etkileyeceğŸini bildirdi.
DedeoğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, yapılan değŸişŸiklik ile meraların şŸahıslara kiralanacağŸını söyledi.

Trakya'nın verimli topraklara sahip olduğŸunu ifade eden DedeoğŸlu, meraların kiraya verilmesi ile toprakların amacı dışŸında kullanılacağŸını ileri sürdü.
Mera Komisyonunun hazırladığŸı rapora göre 43 belde ve köy merasının kiraya verilmek istendiğŸini belirten DedeoğŸlu, "Bununla ilgili 64 şŸirket kiralama için başŸvuruda bulunduğŸunu öğŸrendik. Meraların kiralanması durumunda şŸirketlerin neredeyse özel mülkiyete dönüşŸecek hakları olacağŸı ve köylünün otlak olarak kullandığŸı meraların sadece hayvancılık amacıyla kullanılıp kullanılmadığŸının da tespiti çok zor olacaktır. Meralar kanununda yapılan değŸişŸikliğŸin çiftçilik ve hayvancılık büyük oranda etkilenecek" şŸeklinde konuşŸtu.
 
Kaynak: AA