Gazzeli Hastalardan Ameliyat Protestosu

Gazze'de onlarca Filistinli, "dışarıda acil ameliyat edilmeleri" taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle gösteri düzenledi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Yurtdışında Tedavi Dairesi önünde toplanan göstericiler, ilgili birimi, taleplerinin onaylanmasını engellemekle suçlayan Filistinliler, ameliyatlarının yapılabilmesi için Gazze'de yeterli tıbbi imkanların bulunmadığını ve dolayısıyla ameliyat için Batı Şeria veya İsrail'e gitmeleri gerektiğini belirtti.


AA muhabirine konuşan Muhammed Nasr (42) isimli Filistinli, ulusal uzlaşı hükümetine hastaların yaşadığı sıkıntıları haifiletmek için bu meseleyi derhal çözme çağrısında bulundu.
Nasr, "Gazze'de, dışarıda tedavi olmayı bekleyen bin 200 hasta var. Bu insanlar aylardır Batı Şeria veya İsrail'de acil ameliyat olma taleplerine onay bekliyor. Ancak söz konusu daire tarafından açıkça bir erteleme var" dedi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise konuya ilişkin "Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Yurtdışında Tedavi Dairesi ile bir ilgisi bulunmuyor. Bütün bu görevler geçen haziranda kurulan ulusal uzlaşı hükumetinden sonra Ramallah'a geçti" diye konuştu.

Fetih Hareketi Merkezi Komite Üyesi Amal Hamid ise yaptığı yazılı açıklamada, Yurtdışında Tedavi Dairesini Gazze'deki hastaların hayatlarını kurtarmak için derhal harekete geçmeye davet etti.
Gazze'deki hastaların iddialarına ilişkin henüz Ramallah'taki Sağlık Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: AA