Fas'tan İspanya'ya Yasa Dışı Göç

Fas topraklarında bulunan, İspanya'ya bağlı olan Melilla kentindeki sınır duvarında yeni bir kaçak göçmen akını yaşandı.

İspanyol haber ajanslarının jandarma yetkililerine dayanarak verdiği haberlerde, saat 07.30 (TSİ 08.30) sıralarında sınır duvarının güney bölümünde kalabalık bir kaçak göçmen grubunun İspanya tarafına geçmeye çalıştığı, bunlardan 50 kadarının dikenli tellerin olduğu sınırı geçmeyi başardığı belirtildi. Kaçak göçmenlerin çoğunun Mali vatandaşı olduğu bildirildi.

Melilla sınırındaki diğer beş farklı noktada benzer girişimlerin tespit edilmesi üzerine İspanyol jandarmasının burada müdahale ederek geçişe izin vermediği kaydedildi.
Melilla sınırı bu yıl çok sayıda benzer kaçak göçmen akınına sahne olurken, bazı sivil toplum örgütleri İspanyol jandarmasını orantısız güç kullanmakla suçluyor. AB yetkilileri de bu konuda İspanyol makamlarından açıklama bekliyor. Son olarak geçen 15 Ekim'de yaşanan kaçak göçmen akınında hem kaçak göçmenlerden hem de İspanyol jandarmasından yaralananlar olmuştu.

Kaynak: AA