Enbar'da 45 IŞİD militanı öldürüldü

Irak'ın Enbar ilinde terör örgütü IŞİD militanı 45 kişinin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Enbar'da 45 IŞİD militanı öldürüldü
Enbar Operasyonları Komutanı Korgeneral Raşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin batısındaki Bağdadi beldesine saldıran IŞİD militanlarının, aşiret destekli emniyet güçleri tarafından püskürtüldüğü ve çıkan çatışmada 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti.

Irak ordusuna bağlı 'El-Cezira ve El-Badiye Operasyonları' Komutanı Tuğgeneral Ziya Kazım da Ramadi'nin batısındaki Hadise ilçesinde uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine yönelik düzenlediği hava saldırısında, 15 IŞİD militanının ölü olarak ele geçirildiği, ağır silah taşıyan 4 aracın da imha edildiği bilgisini verdi.

Öte yandan Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi de parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 4 yıldan fazla süredir meclisteki koltukları boş olan İçişleri ve savunma bakanlıklarına yapılan atamaların, terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu belirtti.

Cuburi, ülkedeki sığınmacıların kış mevsiminin başlamasının ardından artan problemlerinin çözümü için de bir yol haritasının belirlendiğini sözlerine ekledi.

Irak parlamentosunda dün 6 bakanlık için yapılan oylamanın ardından İçişleri Bakanlığına Salim el-Gabban, Savunma Bakanlığına ise Halid el-Ubeydi getirilmişti.