Başkan Üzülmez İspanya’dan Döndü

Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Kartepe Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Üzülmez, birliğin İspanya’da gerçekleştirdiği 4 günlük teknik incelemeler programını tamamlayarak ilçeye döndü.


Kocaeli'den Başkan Üzülmez ile birlikte 5 belediye başkanının katıldığı Endülüs Bölgesi’ndeki teknik inceleme gezisinde başkanlar Sevilla, Granada ve Cordoba’da bir dizi temaslar ve ikili görüşmelerde bulundular. Bu gezi ile tarihi yapıların turizm ve kültür birikimlerini yerinde görüp tanıma imkanı bulduklarını belirten Başkan Üzülmez, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılması ile ilgili İspanya’dan bilgi ve tecrübe transferi sağlayarak Kartepe’ye döndüklerini kaydetti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra Kocaeli'den Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'nın da katıldığı Endülüs Bölgesi’ndeki teknik inceleme programıyla başkanlar, tarihi, doğal ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması çalışmaları yanında turizm konusunda iş birliği temaslarında da bulundular.
Kaynak: İHA