Tüik Afyonkarahisar’daki Koyun ve Keçi Sayılarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü’ndne yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’daki koyun sayısının 798 bin, keçi sayısı ise 74 bin olduğu belirtildi.


Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, hayvansal üretim istatistiklerinin, büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvan sayıları ile ilgili bilgileri kapsadığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) tarafından ilçe detayında İstatistiki Veri Ağı (İVA) sistemi aracılığıyla derlendiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ege Bölgesi illeri arasında koyun sayısı en yüksek olan il Manisa 807 bin 303 baş olurken en düşük olan il Muğla 143 bin 804 başdır. Keçi sayısına bakıldığında ise Ege Bölgesi kentleri arasında keçi sayısı en yüksek olan il Muğla 253 bin 282 baş olurken en düşük olan il 47 bin 552 baş Uşak’tır. Afyonkarahisar 798 bin 41 baş koyun ile en yüksek koyun sayısında Türkiye’de 11. Ege Bölgesinde 2. sırada 74 bin 972 baş keçi ile en yüksek keçi sayısında Türkiye’de 42. Ege Bölgesinde 7. sırada yer almaktadır.”
Kaynak: İHA