Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun Bayram Mesajı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Bakan Müezzinoğlu, bayram mesajında şunları kaydetti:
“Millet olarak büyük değer verdiğimiz bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı, beraberinde getirdiği mana itibariyle eşsiz bir gün olduğu kadar aynı zamanda asırlardan beri süren önemli bir kültür dinamiğimizdir. Milletimiz kendi içinde kaynaşmasının yanı sıra dünyanın her tarafına gönül köprüleri kurarak böylesi günlere daha da anlam katıyor.”
“İslam dünyası için eşsiz olan bu güzel günde hemen yanı başımızdaki sınır komşularımızın yaşadığı acılarını bu bayramda da yüreğimizde hissediyoruz” diyen Müezzinoğlu, Suriye, Irak, Myanmar, Gazze, Doğu Türkistan başta olmak üzere kan ağlayan İslam coğrafyasını elbette unutmayacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti:
"Bugün vesilesiyle devlet ve millet olarak kültür ve inanç değerlerimizin doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda bayramlarını geçirebilmeleri için hastanelerimizde her türlü tedbiri aldık. Sağlık çalışanlarımız bu bayramda da vatandaşlarımıza gerekli sağlık hizmetini yine en iyi şekilde sunacaktır. Bayram gibi herkesin sevdikleriyle birlikte olduğu bir günde bile mesai yaparak fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımızın bu özverilerinden dolayı hepsini canı gönülden kutluyorum."
Trafik ve kesim kazaları konusunda özellikle vatandaşlardan duyarlılık beklediğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Lütfen bayramı yasa çevirmeyelim. Kurbanlarımızı hijyenik ortamlarda, mümkünse kasaplar tarafından kesilmesine özen gösterelim. Etlerin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de dikkat edelim. Etlerin yanına sebzeler de ilave edilerek besin çeşitliliğin sağlanması vatandaşlarımızın sağlığı açısından daha iyi bir beslenme yöntemi olacaktır. Bunun yanında ikramlarımızın başında gelen tatlılar konusunda aynı özeni gösterelim. Bakanlık olarak bu konularda farkındalığı artırmak için 2014’ü 'Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı' ilan ederek, bunu bir yaşam biçimine ve kültüre dönüştürmeyi amaçladık. Bu bayramda hem beslenme hem de hareket konusunda bir adım fazla atarak bu kültürün yerleşmesine katkı yapalım. Sağlıklı yaşam bilincinin geliştiği, sağlıklı nesillerin yetiştiği bir gelecek temennisiyle bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bu coşkulu ve güzel günleri yaşamamız için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kurban Bayramı'nın İslam alemi başta olmak üzere bütün insanlık için sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum" dedi

Kaynak: İHA