Kurban Bayramı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ürün, mesajında, bayramların dini ve milli hislerin yoğun olarak yaşandığı, akrabalık ve komşuluk ilişkilerini tazeleyen, toplumsal hayatın canlanmasını sağlayan, İslam'ın yüce değerini yaşatan müstesna günler olduğunu kaydetti.

Bayramların, giderek yitirilen sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin yeniden kazanılmasına, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincinin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleri olduğunu ifade eden Ürün, şunları belirtti:
"Bizlere, Hz. İbrahim ve İsmail'in koşulsuz ve şartsız sadakat ve teslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti, bir yandan inananların Allah'a yakınlaşmasını simgeler. Kurban Bayramı'nın dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına, toplumsal birlikteliğin pekişmesine, saygı ve hoşgörünün daha da gelişmesine vesile olması temennisiyle bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bayramın bütün insanlığa barış, rahmet ve huzur getirmesini diliyorum."
Kaynak: AA