Kınık'ta ''beyaz Ölüme Son''Paneline Yoğun İlgi

Son dönemde gençleri esir alan uyuşturucu illetine karşı belediyelerle, gönüllü yardım dernekleri harekete geçti.

Kınık'ta ''beyaz Ölüme Son''Paneline Yoğun İlgi
Kınık Belediyesi ile İnsan İçin Umut Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ''Beyaz Ölüme Son'' adlı panelde, gençlere uyuşturucunun zararları ile korunma yolları anlatıldı.
Panelin açış konuşmasını yapan Kınık'ın AK Partili Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, bugün boş bırakıldığı takdirde uyuşturucunun en ücra köşeleri bile işgal edebildiğini ifade ederek, ''Biz gençlerimizi başta Bonzai olmak üzere uyuşturucu illetinden korumak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ve yapacağız. Panelimizin faydalı olacağından eminim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe ise derneklerinin adından da anlaşılacağı üzere, insanların ve insanlığın hizmetinde olduğunu ifade ederek, ''Yaşamak güzeldir. Her insanın yaşamaya hakkı vardır. Biz insanlara ne olursa ulsun yaşam umudu aşılamak için çaba sarfediyoruz'' ifadesini kullandı.

Panele konuşmacı olarak katılan Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr.Okan Korkmaz da, uyuşturucu kullanımının insanda meydana getirdiği etkileri hayattan örneklerle anlatırken, ''Bu amaçla İzmir'de sağlık kuruluşlarımızda teşhis ve tedavi poliklinikleri kurulmuştur. Biz gençlerimizin bu illete bulaşmalarını hiç istemiyoruz. Aileler bilhassa çok dikkatli olmalı. Ancak, bu illete bulaşmış olanları da bir kenara itmiyoruz. Tedavileri için aileleri ile birlikte çaba sarfettiğimizi herkesin bilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, panel sonunda Dr.Okan Korkmaz ve diğer katılımcılara birer teşekkür plaketi takdim ederken, Dr.Korkmaz, aynı zamanda meslektaşı olan Başkan Doğruer ile dernek yönetimine ve Kınıklılar'a teşekkür etti.
Kaynak: İHA