Kartepe Belediyesi Ekim Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı 1. Birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kartepe Belediyesi Ekim Meclisi Toplandı
Gündemdeki 5 maddeyi görüşerek karara bağlayan meclis üyeleri Ekim ayı toplantısının 2. Birleşimi için 15 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10.00’da tekrar toplanacak.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi Ekim ayı toplantısı meclis üyeleri Serap Özmen ve Caner Akçil dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında Başkan Üzülmez, Ekim ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği konuşmasının ardından bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Meclis üyelerince, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce hazırlanan “2015-2019 yıllarına ilişkin Stratejik Planı” ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2015 Mali Yılı Bütçesi ile Bütçe Performans Programı teklif yazıları Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısında Plan ve Proje Müdürlüğünün Uzunçiftlik’te 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili teklif yazısı İmar Komisyonuna, Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün şuyulandırma çalışması sonrası yeni açılan güzergahlara isim verilmesi ile ilgili teklif yazısını da görüşülmek üzere Türlü İşler Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, muhalefet grubunca meclise verilen tüm yazıları okutup konu hakkında bilgi de verdi. Vatandaşları ilgilendiren ve sıkıntılı konularla ilgili üzerlerine düşeni yaptıklarının altını çizen Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, AYKOME ve UKOME başta olmak üzere ilgili kurumlarla koordine halinde olduklarını açıkladı.

Özellikle alt yapı yatırımları arasında yer alan yağmursuyu kollektör ve atıksu işlerine İSU’nun içme suyu ihtiyacını karşılayacak çalışmaları nedeniyle ötelediğini hatırlatan Başkan Üzülmez, “Yaşanan kuraklık nedeniyle İSU önceliği içme suyu ihtiyacına karşılık verecek çalışmalara verdi. Elbette diğer konularda sıkıntı yaşandı. Susuzluk halledildi ve şimdi yatırımlara geçildi. Konu ile ilgili ihale aşamasına gelindi. Kalıcı olarak sıkıntıların çözümlendirilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

Bayram öncesi çalışanların sosyal haklarının ödendiğini de belirten Başkan Üzülmez, belediye meclisi Ekim ayı 2. Birleşimi için 15 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da tekrar toplanmak üzere birleşimi kapattı.
Kaynak: İHA