Gökçek yine belgelerle konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara suyunun kirli olduğu iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Gökçek yine belgelerle konuştu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gündemdeki su iddiaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için yeniden basının karşısına çıktı.

Gökçek, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun yazdığı bir raporda Eskişehir Belediyesi'nin lehine yapılan değişikliği gözler önüne serdi.

Başkan Gökçek; Eskişehir, Ankara, Tekirdağ ve Antalya için yazılan belgenin içerisindeki bir bölümün 'Eskişehir' için yazılan belgede bulunmadığını paylaştı.

İşte Melih Gökçek'in o açıklamaları;

3 gün kadar önce Türkiye Halk Sağlığı'nın bir raporu ortaya çıktı. Bu rapor sizlerin de eline geçti. Bu raporun içerisinde Ankara'ya yeni katılan, ağırlıklı olan ilçelerin köylerinde eski tabiriyle yeni ismiyle mahallelerinde bazı depolarda klorlama yapılmama nedeniyle bir takım mikro organizmaların oluştuğu istikametinde geniş bir yazı.

NAZLIAKA ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Bu yazı aslında Ankara için yazılmış bir yazı değil herkese yazılmış bir yazı. Aynı yazı Eskişehir, Ankara, Tekirdağ ve Antalya valiliklerine yazılmış. Yazılar baştan aşağıya aynı. Standart bir yazı yani özellikle Ankara'ya için kaleme alınmış bir yazı değil bu bir. İkincisi, buralardaki ilçeleri dile getiren bir yazı. Standart bir yazı yazılmış. Ankara'nın suyu kirli diye başta sayın Nazlı Aka, sayın niçin diyorum? Onu da söyleyim; ben sayın demezsem televizyona çıkmayacakmış. Aylin dersem ondan rahatsız oluyormuş. Onun için hep sayın diyeceğim ki bir televizyona gelsin de yakalayım diye çok istiyorum.

Sayın Nazlı Aka ortalığı bir birine verdi. Ortalığı kaldırdı. Ben de ona ikazda bulundum. Kimse sazanlık yapıp da bu yazının üzerine atlamasın. Bu yazının hiçbir anlamı yok. Niye? Çünkü bu Ankara'nın merkezini ilgilendirmiyor. Yani bizim İvedik Su Tesisleri'nden çıkışımızla en ufak bir ilgisi yok.

KOPYALA YAPIŞTIR YAPMIŞLAR

Ankara'nın merkezindeki suyun değerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Bunu size belgeleriyle bir kez daha ispat edeceğim. Bu görmüş olduğunuz Ankara'ya gönderilen yazının metniyle diğer valiliklere gönderilen metinlerin hepsi aynı. Sadece ve sadece ilgili ilin ilçeleri yazılmış oraya. Hani kopyala yapıştır derler ya kopyala yapıştır yapmışlar. Bu işin ciddiyetle alakası yok. Benim dikkatimi çeken bir husus var. Ben Türkiye Halk Sağlığı Başkanı Seçil Hanım'dan bunun açıklanmasını istiyorum. Bunun kimler tarafından yazıldığını etüt ettim, araştırdım ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nda aşağıdaki bazı elemanlar tarafından kaleme alındığını öğrendim.

ESKİŞEHİR İLİNDE BİR BÖLÜMÜ ÇIKARTMIŞLAR

Eskişehir ilinde bir bölümü çıkartmışlar diğerleri aynı. Tekirdağ, Antalya, Ankara bire bir aynı. Eskişehir bölümünde şurayı kaldırmışlar: Kurumumuzun 2014, 25 sayılı genelgesiyle yapılan uyarılara rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda başkanlığımızca ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunabilinecek ve suda tespit edilen uygunsuzluk durumları kamuoyuyla paylaşılacaktır deniyor. Hepsi üç yazıda da var. Ankara'ya, Tekirdağ ve Antalya'ya deniyor bu. Ama Eskişehir'den çıkartılmış. Diğer cümlelerin hepsi bire bir aynı. Lütfen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'ndan bunu öğrenin. Niçin Eskişehir'de çıkmış da diğer iller de yazılmış. Çünkü biliyorsunuz Eskişehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili, benim dikkatimi bu çekti.

Gökçek yine belgelerle konuştu

Gökçek yine belgelerle konuştu

Gökçek yine belgelerle konuştu

Gökçek yine belgelerle konuştu