Giresun'da Düşük Fındık Rekoltesi İşsizliği Arttırdı

Giresun’da, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8 aylık süreyle istihdam edilecek 722 kişilik kadro için 4 bin 200 kişi başvurdu.


Giresun’da 385 okulda görevlendirilecek 722 kişilik temizlik elemanı alımı için noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 8 ay süreyle çalıştırılacak işçilerin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirildi.

Kura çekimine erkeklerde 35,kadınlarda ise 18 yaşını doldurmuş olmak şartının arandığı başvurularda 722 kişilik kadroya 4 bin 200 kişi başvurdu. Kura çekimine ise çocuklarıyla gelen anneler dikkat çekerken, kurada çıkanlar sevinirken, kurada ismi yer almayanlar ise üzüldükleri görüldü.

Geçen yıla göre başvuruların arttığına dikkat çeken Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, yaşanan başvuru artışında fındık rekoltesinin düşük olmasının etkili olduğunu ifade etti.

İl genelinde İŞKUR’a kayıtlı 20 bin,iş arayanların ise 28 binlerde olduğunu da açıklayan İŞKUR İl Müdür Sarı “Geçen yıl 900 kişinin başvurduğu okullardaki temizlik işçiliğine bu yıl 4 bin 200 kişi başvurmuştur. Bunda ebetteki fındık rekoltesinin düşük olması etkili olmuştur. İlimizde 385 okulumuzda 8 ay süreyle 722 kişi istihdam edilecektir. Ancak Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Müftülük ve belediyeler olmak üzere toplamda bin 500 kişilik programımız bulunmaktadır. Ancak bu rakamın daha da artırılması gerekmektedir. Çünkü ilimizde 20 bin kayıtlı olarak 28 bin ise iş arayan işsiz bulunmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA