Et İşletmelerinin Modernizasyonu

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentte üretilen sucuğun kalitesinin yükselmesi ve etin pazarının genişletilmesi amacıyla destek, hizmet ve çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Güner, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Et İşletmelerinin Modernizasyonu" konusunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın, termal, lokum, sucuk, et sektörü ve mermerin başkenti olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'da üretilen sucuğun ve etin kalitesinin yükselerek pazarının genişletilmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirten Güner, "Bu hususta her zaman Afyonkarahisar'ın iş adamlarının ve Afyonkarahisarlı namuslu, kurumsal terbiyeye sahip üreticilerinin yanında olacağız" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap ise 17 Aralık 2011'te yayımlanan yönetmelik gereği işletmelerin türüne göre kayıt belgesi alma zorunluluğu bazı işletmelerin ise onay belgesi alma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.
İşletmelerin onay belgesi alması zorunluluğunun Afyonkarahisar'ı yakından ilgilendirdiğini dile getiren Arap, şunları kaydetti:
"Bunun nedeni; et ve et ürünlerinin işletmelerinin, yumurta paketleme tesisi ve süt işletmelerinin diğer illere nazaran ilimizde sayıca çok daha fazla olmasıdır. Ayrıca onay belgesi alma zorunluluğunun bir diğer zorluğu ise onay belgesi alacak işletmelerin modernizasyonunda çok ciddi finansal ihtiyaca ve yeteri kadar süreye ihtiyaç duymaları sebebiyle bu işletmelerin diğer işletmelere göre zor bir durumla karşılaşmasıdır. Bu çerçevede başlattığımız gerek itici güç gerek bilgilendirme ve gerek denetim ve yasal uygulama çerçevesinde Afyonkarahisar'da ciddi bir mesafe kaydettik."
Kaynak: AA