Didim Ziraat Odası Başkanı Gökdemir Açıklaması

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim'deki zeytinin kalitesi ve kalibresinin iyi olduğunu belirterek, çiftçinin bu yılki zeytin hasadından beklentisinin yüksek olduğunu söyledi.

Gökdemir, yaptığı açıklamada, Didim'deki zeytinin bu sene rekolte anlamında çok iyi olduğunu ifade ederek, "İlçemizde yeni gelişmekte olan zeytin varlığı, her sene artmakta ve tane verimi olarak da her sene gelişmekte. 2002 yılında toprağa dikilen fidanlar, günümüzde verime döndü. Çiftçimiz zeytinlerin bakımını, sulamasını ve ilaçlamasını düzenli olarak yapıyor. Bölgemizde 2012 ile 2013 yıllarında başlayan iyi tarım uygulamaları bu senede devam ediyor" dedi.

Rekoltenin yüksekliğinin ilçeye daha fazla ekonomik katkı sağlanma anlamına geldiğini dile getiren Gökdemir şunları kaydetti:
"Hem ürün anlamında, hem fiyat anlamında beklentimiz yüksek. Türkiye'nin birçok il ve ilçelerinden Didim'e gelen tüccarlar da günümüzde ilçemizdeki bahçeleri dolaşıyorlar. Arazilerde zeytinin varlığı, kalitesine ve kalibrenin yüksekliğine bakıyorlar. Aranılan vasıflar da Didim'deki zeytinlerde var. İlçemizde tüccarların beklediği kalite ve kalibrede, yüksek değerde zeytin varlığı gözüküyor."
Kaynak: AA