CHP'li Aylin Nazlıka'dan Gökçek'e suç duyurusu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP’li vekil kendisine yöneltilen sorulara cevap vermedi.

CHP'li Aylin Nazlıka'dan Gökçek'e suç duyurusu
Ankara'da'su'lar durulmuyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka arasındaki su gerginliği yargıya taşındı.

CHP'li Nazlıaka Başkan Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Öte yandan Tüketici ve İklimi Koruma Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler hakkında Ankara'da yaşayan vatandaşlara sağlığa aykırı şebeke suyu içirdikleri, halkın sağlığını tehlike attıkları ve görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle de suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından dernek yetkilileri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Adliye önünde yapılan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Mahmut Tanal da katıldı. CHP'li Nazlıaka kendisine yöneltilen soruları cevapsız bırakırken Adliye önünde bulunan Ankara Bisikletliler Ortak Platformu'na da destek verdi. CHP'li vekilin 'su'yla ilgili sorulara yanıt vermeyip 'bisiklet'le ilgili soruları tek tek cevaplaması dikkat çekti.

CHP'li Nazlıaka Ankara suyunun kirli olduğunu öne sürerek bu sebepten hastalandığını iddia etmişti. Başkan Gökçek, iddialar ardından düzenlediği basın toplantılarıyla Ankara'nın suyu kirli iddialarını belgelerle çürütmüştü. ASKİ görevlilerinin yaptıkları incelemelerde ise CHP'li vekilin oturduğu sitenin kirli kaçak kuyu suyu kullandığı ortaya çıkmıştı.