Bolu Dağı’nda Bayram Trafiği İçin Önlemler Artırıldı

Kurban Bayramı tatilinin başlamasına saatler kala Türkiye’nin önemli geçiş güzergahlarından Bolu Dağı’nda önlemler arttırıldı.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, “Vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirmeleri için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.


5 günlük kurban bayramı tatili için yollara düşecek olan tatilcilerin daha rahat seyahat edebilmeleri için TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı kesiminde ek tedbirler alındı. Yoğunluğun yavaş yavaş arttığı Bolu Dağı’nda Cuma sabah saatlerinden itibaren trafikte uzun araç kuyrukları yaşanması bekleniyor. Gerede bağlantı yolunda her bayram yaşanan kuyruklar için Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir takım tedbirler aldı. Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, “Bayram tatili için gerekli önlemleri aldık. Tatil boyunca 12 resmi ekip, 3 radar ekibiyle trafiği izleyeceğiz. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın sağ salim sevdiklerine ulaşması için çalışacağız” diye konuştu.

TEM Otoyolu’nun Gerede gişelerinde bayram trafiği nedeniyle uzun araç kuyrukları için alternatif çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, “Aşırı hız yapan sürücülerin plakalarına gerekli cezalar yazılacak. Trafikte hata yapan, diğer sürücülerin hayatını tehlikeye düşüren sürücülere gerekli ceza uygulanacak. Sürücülerimiz özellikle aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama yapmasın ve mutlaka emniyet kemerini takmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA