Aydın'dan Kısa Kısa

Köşk Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi 400 aileye bayram yardımı yaptığı bildirildi.

SYDV tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezi ve mahallerde ikamet eden ihtiyaç sahibi 400 aileye yaptığı yardımların dağıtımının devam ettiği belirtildi.
Her aileye 150 lira olmak üzere toplamda 60 bin lira nakdi yardım yapılacağının kaydedildiği açıklamada, yardımların dağıtımının bayram öncesinde tamamlanacağı ifade edildi.
- Taşdan, Emlak Müşavirleri Derneği'ni ziyaret etti
Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Didim Emlak Müşavirleri Derneği'ni ziyaret etti.
Dernek başkanı Osman Coşkun, ziyarette, geçmiş yıllarda, emlak alan yabancı uyruklu vatandaşların karşılaştığı dolandırıcılık ve tapularını alamaması nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını belirtti.

Bu durumun emlakçılara olan güveni sarstığını söyleyen Coşkun, bir çok yabancının evlerini satarak ülkelerine döndüklerini anlattı.
Aydın İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ise, geçmiş dönemlerdeki sorunların artık yaşanmadığını emlak alan yabancı uyruklu vatandaşların tapularını kısa sürede aldıklarını kaydetti.

Yabancıların artık mülk alırken daha dikkatli olduğunu ve araştırdığını ifade eden Taşdan, yabancılar sorunlu müteahhit ve emlakçılardan mülk almadıkları söyledi.

- Emlakçılar Kaymakam Yönden'i ziyaret etti.
Didim Emlak Müşavirleri Derneği ilçeye yeni atanan Kaymakam İskender Yönden'i makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Yönden'e hayırlı olsun dileğinde bulunan emlakçılar, yapılan çalışmalar ve karşılaştıkları sorunları anlattı.
Didim'de emlak alım ve satımının yoğun olduğunu söyleyen dernek başkanı Osman Coşkun, bu durumun geçmiş yıllarda bazı suistimallere yol açtığını söyledi.

Coşkun, "Özellikle geçmiş yıllarda emlak sektörünün çok hareketli olmasından dolayı bu işi gayri resmi yapan çok kişi oldu. Geçmiş yıllarda özellikle İngilizlerin ilçemizden ciddi bir gayrimenkul alımı oldu. O dönemde fiyatlar ikiye katlandı" dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ise, "Yabancılara emlak satışı konusunda, her kesimden çok ciddi şikayetler var. Göreve başlamamdan dolayı ziyaretime gelen siyasi parti temsilcileri olsun, sivil toplum kuruluşları temsilcileri olsun herkes bu konuda şikayetini dile getirdi. Kamuoyunda ciddi rahatsızlık var ve bu durum beni de rahatsız ediyor. Bu mücadeleyi ortak yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA