8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması'na Doğru

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 8. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması, 9-12 Ekim'de Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilecek.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER) Kartepe Belediyesinin katkısıyla düzenlenecek etkinlikte Eşme sahilinde kamp kuracak amatör balıkçılar, "en büyük ve en çok balığı" yakalamak için mücadele edecek.
KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yaptığı yazılı açıklamada, gelenekselleşen yarışmanın, uluslararası kurallara uygun ve hakemler gözetiminde yapılacağını belirtti.

Organizasyona yurt içi ve dışından 35 takımdan yaklaşık 150 yarışmacının katılacağına dikkati çeken Uztürk, amatörlerin 10 hakem nezaretinde yarışacağını kaydetti.

Yarışmayı "uluslararası standartlarda yaşam ve sportif avcılık için el ele" sloganıyla düzenlediklerini vurgulayan Uztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu etkinlikle, Kartepe sınırlarında kalan Sapanca Gölü'ndeki balık popülaritesine dikkat çekmek, bilinçsiz balık avcılığını önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini bölgeye çekmek istiyoruz. Sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğlerin duyurulmasını ve uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanıyla olta balıkçılarını bir araya getirerek kaynaştırmak, yarışma kültürü, paylaşım ve yardımlaşma anlayışını geliştirmeyi amaçlıyoruz."
Uztürk, dereceye girenlere para ödülü verileceğini, olta takımı hediye edileceğini aktararak, balıkların zarar görmeden fotoğraflanarak yeniden suya bırakılacağını bildirdi.
Kaynak: AA