4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Hayvanları Koruma günü nedeniyle Giresun Hayvanları Koruma Derneği, Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanlığı ve Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde Bulancak Belediyesi Hayvan Barınağı'nda etkinlik düzenlendi.

İlkokul öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte çocuklara hayvanlara kötü davranılmaması ve onların bakıma muhtaç bir canlı olduğu anlatıldı.
Etkinlikte konuşan Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkan Derviş Kara, "Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz" dedi.

Bulancak Belediyesi tarafından yapılan barınakta bulunan hayvanların sevgiye ihtiyacı olduğunu belirten Kara, "Bütün halkımız burada gelip, köpekleri sevebilir. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamalıyız" diye konuştu.

Giresun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız ise mesai saatleri dışında özel hayvan ambulansı ile tüm sahipsiz hayvanlara yetişmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Giresun Hayvanları Koruma Derneği olarak 24 saat ambulansla hayvanlarımızın hizmetine koşuyoruz. Tek sıkıntımız akşam ve gece veteriner bulmakta zorlanıyorduk. Veterinerler Odası Başkanı Derviş Kara ile görüşerek Giresun'da odalarına kayıtlı üyelerinden nöbetçi veteriner uygulaması önerisi sunduk. Kendileri de yönetim kurulunca görüşerek bu isteğimizi kabul ettiler. O akşam hangi veterinerimiz nöbetçiyse hasta hayvanımızı o veteriner hekime götürüyoruz."
Etkinliğe Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güngör, Belediye Meclis Üyeleri Dilara Telli Mutlu, Hamdi Alparslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Giresun Şube Müdür Ertan Kuduban, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Özen Akkaya, Bulancak Belediyesi Veterineri Sibel Taş ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA