İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na bağlı 2 komutanın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kassam Tugayları saldırılarından sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan Basil Ebu'n Neca ve İbrahim Eli'mur isimli komutanlarla ilgili yürüttüğü araştırmalarda sonuca ulaştı. Buna göre komutanların, İsrail askerlerinin Han Yunus'un doğusundaki El-Fuhhari beldesine bağlı Eli'mur bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda öldürüldüğü ve cesetlerinin İsrail makamlarının elinde bulunduğu ortaya çıktı.
Kassam Tugayları'nın bu araştırmayı, ev baskını sırasında İsrail askerleri tarafından tutuklanan bir Kassam milisinden sızdırılan bilgilerle yürüttüğü ifade edildi.
Kassam Tugayları, Gazze saldırısının sonlanmasından bu yana çatışmaların yaşandığı bölgede buldozerlerle arama yapıyordu.
İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın ara buluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.
İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 157 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: AA