Halk Oyunları Hatay Halay Grubu Yarışmaları

Türkiye Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Hatay Halay Grubu YarışŸmaları düzenlendi.

Antakya Spor Salonu'nda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen Antakya Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl MüdürlüğŸü'nün ev sahipliğŸinde 14-18 ve 19-24 yaşŸ gruplarında 14 ilden 28 Gençlik Merkezi'nin iki kategoride katıldığŸı yarışŸmalara yaklaşŸık 400 kişŸi katıldı.

Antakya Belediye BaşŸkanı İsmail Kimyeci, yarışŸma öncesi yaptığŸı konuşŸmada, kültürümüzün yaşŸaması, gelişŸmesi ve gelecek nesillere çok daha güzel bir şŸekilde aktarılmasında emeğŸi geçen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile bu konuda bilgisini, görgüsünü ve kültürünü gençlere veren herkese teşŸekkür etti.
Bir milletin var olabilmesi için tarihi, kültürel, örf ve adetlerinde olduğŸu gibi aynı zamanda halk oyunlarına da sahip çıkması gerektiğŸini ifade eden Kimyeci, bu gibi faaliyetlerde üzerilerine düşŸen katkı ve hizmeti vermeye devam edeceklerini kaydetti.

THOF Genel Sekreteri Naci NumanoğŸlu da konuşŸmasında Türk Halk Oyunlarının yaygınlaşŸtırılıp, yaşŸatılması ve sağŸlıklı bir şŸekilde gelecek nesillere taşŸınması amacıyla federasyonlarının başŸlattığŸı çalışŸmalardan birini gerçekleşŸtirdiklerini belirtti.

Sonuçlarının daha sonra açıklanacağŸı yarışŸmada dereceye girenlerin Aralık ayı içerisinde belirlenecek bir yer ve tarihte Türkiye şžampiyonluğŸu için ter dökecekleri bildirildi.

 
Kaynak: AA