Gümüşhane’ye Kar Yağdı

Gümüşhane’de son günlerde etkili olan yağışlı hava dün gece şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü.

Gümüşhane’ye Kar Yağdı
Gece yarısı gerçekleşen kar yağışının ardından Zigana Dağında kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
Yaklaşık bir haftadan beri yağmur yağışının hakim olduğu Gümüşhane’de meteorolojik tahminler doğrultusunda yağışın ardından dün gece hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı gerçekleşti.

Gümüşhane-Trabzon karayolunda yer alan 2 bin 50 metre rakımlı Zigana Dağı zirvesi yağıştan en fazla etkilenen bölge olurken, buradaki kar kalınlığı 15 santimetre olarak gerçekleşti. Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağının beyaza bürünmesinin ardından çok sayıda vatandaş yılın ilk karını görmek ve gezmek için bölgeye akın ederken bölgedeki işletmeciler gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Trabzon’dan eşi ve çocuklarıyla birlikte Zigana Dağı Gümüş Kayak merkezi ve zirveleri gezmeye gelen Murat Çakıroğlu, çocukların yılın ilk karını görünce dayanamayıp kendilerini karın üstüne attıklarını belirterek, “Seviyoruz doğayı. Hemen hemen her hafta bu bölgeye geliyoruz.” dedi.

Zigana dağında uzun yıllardan beri işletmecilik yapan Hüseyin Eroğlu ise 2 bin 50 metre yüksekliğinde ki zirvede yılın ilk karının dün gece saat 02.00’dan sonra yağdığını ve yaklaşık 15 santimetreye ulaştığını söyledi.

Yağışın ardından çok sayıda vatandaşın aradığını belirten Eroğlu, “Kar yağınca bizim de işlerimiz iyi oluyor. Çok yoğunluk oluyor. Zigana da kar olacak, yağmur olacak, soğuk olacak ki zevkli olsun” diye konuştu.

Meteorolojik tahminlere göre kar yağışının bu akşam da devam etmesi, yarından itibaren de güneşli havanın şehir genelinde hüküm sürmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA