Emekli Albay Amatör Ruhla Başladı, Tarımda Profesyonel Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, emekli albay Selahattin Güvenç’in 3 yıl önce başlattığı strevia(şeker otu) üretiminden olumlu sonuç alınması üzerine, ekim alanlarını genişletmek için fide üretimine de başladı.

Emekli Albay Amatör Ruhla Başladı, Tarımda Profesyonel Oldu

Geçtiğimiz yıl kurduğu serada ürettiği 60 bin fideyi yurdun değişik yerlerine gönderen Günenç, bu yıl 450-500 bin arasında fide üretmeyi planladığını söyledi.

İlçenin Çoruk yolu mevkiindeki örnek bahçede tohum üretmeyi planlayan Selahattin Güvenç, şu anda çiçekte olan stevia otundan tohum elde edecek. Tohumun 2 hafta içinde oluşacağını anlatan Güvenç” 3 yıl önce başlattığımız deneme üretiminden çok olumlu sonuç aldık. Geçtiğimiz yıl da ilk kez 60 bin fide ürettik. Bu fideleri yurdun değişik yerlerine gönderdik. Önümüzdeki sezon da ise 450-500 bin fide üretmeyi planladık. Şu anda çiçekte olan stiviadan dan 15 gün içinde tohum elde edeceğiz. Ocak ayında ise yeni seralarda fide üretimine başlayacağız. Önümüzdeki mart ayının sonlarına doğru da fidelerimiz yetişmiş olacak. Üretimi, giderek artırmayı planlıyoruz. Alah kısmet ederse, önümüzdeki sene 4-5 milyon dolayında fide üretmeyi planlıyoruz. Şu anda stevia dikim makinemiz hazır. Dikimi de makine yardımıyla yapacağız. Yöremiz insanı bu ürüne alışsın istiyoruz. Bu ürün yöre çiftçisinin yüzünü güldürecek” dedi.

Kaynak: İHA