Burhaniye'de Gençlerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Din Görevlileri ve Camiler Haftası köy gençleriyle birlikte kutlandı.

Burhaniye'de Gençlerle Camiler  ve Din Görevlileri Haftası
İlçeye bağlı Taylıeli köyünde yatsı namazından sonra düzenlenen etkinliğe, katılan müftü Oğuz Metin ve köy imamı Abdullah Kıymaz, gençlerle sohbet ederken 15 günde bir araya gelmeyi kararlaştırdı.
İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Taylıeli köyünde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerin de, Diyanet İşleri başkanı Prof, Dr, Ahmet Görmez’in hafta ile ilgili yaptığı açıklama banttan izlendi. İkramlar ve sohbet yapıldı. Köy gençleri 15 günde bir araya gelerek Kuran öğrenmeye söz verirken, başka camilere ve çeşitli kurum ve kuruluşlara geziler düzenlenmesi de kararlaştırıldı.Etkinliğe katılan gençler de mutlu oldu. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden gençlerden İbrahim Örer” Diyanet İşleri başkanlığımızın bu yıl yapmış olduğu etkinliğe bu yıl biz de katıldık Camiler haftası, cami ve gençlik konusuyla çok memnun olduk. Diyanet işleri başkanlığımıza ve değerli müftümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Hayati Güler de” Diyanet işleri başkanlığımızın cami ve gençlik haftası konulu toplantıya Taylıeli gençliği olarak katıldık. Umarım devamı gelecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Gençlere teşekkür eden Müftü Oğuz Metin ise”Bu gün Taylıeli köyümüzde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle köyümüz gençleriyle bir araya geldik. Burada güzel bir sohbet yaptık. Başkanımızın mesajını da sinevizyondan izledik. Sinevizyondan diğer programı da izledik. Burada gençlerimizle bir karar aldık. Her 15 günde bir köyümüzde toplanacağız. Hem kuran öğreneceğiz. Diğer dini konularımızı daha yakından öğreneceğiz, Ayrıca çeşitli etkinlikler yaparak diğer cami gençlerine örnek olmaya çalışacağız. Diğer camilerin gençleri arasında da adeta bir örgütlenme yaparak karşılıklı ziyaretlerde camilerimizi gençlerle doldurmak yolunda inşallah adım atacağız. Burada hepimiz söz verdik. Allah’tan sözümüzü tutma yolunda bizlere güç vermesini temenni ediyoruz. Buradaki gençlerimizin de samimiyetlerinden dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

İmam Abdullah Kıymaz da” Her yıl Diyanet işleri başkanlığı tarafından kutlanan camiler ve din görevlileri haftasını bu yıl kendi köyümüzde kendi camimizde kendi gençlerimizle kutladık. Cami ve gençlik arasındaki köprülerin nasıl kurulması gerektiği konusunda gençlerle istişare de bulunduk. Genç kardeşlerimiz bu etkinliklerin arkasının geleceğini sürekli olarak bu toplantılarımızın birlikteliğimizin devam edeceğinin sözünü verdiler. İnşallah güzelliklere vesile olacak. Rabbim bütün gençlerimizi camilerle buluşturmayı, camiler ile buluşmayı, nasip etsin. Bütün gençlerimizin kalbine cami sevgisini cami şevkini yerleştirsin inşallah” dedi.

Etkinliğe müftü Oğuz Metin ve İmam Abdullah Kıymaz’ın yanı sıra gençler, bazı imamlar ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Aysel de katıldı.

Kaynak: İHA