Yıldırım Belediyesinden 'İstihdam Sorununa Çözüm Toplantısı'

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede istihdam sorununun çözülmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldırım'daki istihdam sorunun çözülmesi için Cumalıkızık Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Edebali, Kaymakam Mehmet Aydın, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kasım Tilki, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Genel Sekreter Yardımcısı Okay Civelek ve Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Tan Ekren katıldı.

Edebali, toplantıda yaptığı konuşmada, işsizlik sorununun Yıldırım'daki en önemli konulardan biri olduğunu vurguladı.
Sorunun çözümü için yoğun gayret sarf ettiklerine değinen Edebali, şunları kaydetti:
"İş konusunda yoğun talepler alıyoruz. Biz de konunun muhatapları olan İŞKUR, KOSGEB, BTSO, BESOB, BEKSİAD ve Yıldırım Kaymakamlığı ile bir araya gelerek yol haritamızı oluşturduk. Yapılacak çalışmalarımız sonrasında kendi işini kurmak isteyenlere ve meslek sahibi olmak isteyenlere eğitimler verilerek iş imkanlarına kavuşmalarını sağlayacağız. Konunun muhatabı kurum ve kuruluşlarımızla bu anlamda sürekli diyaloğumuz devam edecek. Toplantımıza katılan ve Yıldırım'da istihdam konusunda katkı koyan değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Yıldırım'da işsizlik yaşayan vatandaşların öncelikli olarak Yıldırım Belediyesi bünyesinde bulunan 'İstihdam Masası'na başvurması gerekiyor. 'İstihdam Masası'nda konusunda uzman görevli arkadaşlarımız başvuru yapan vatandaşlarımızın niteliklerine uygun iş olanaklarını anında araştıracak ve cevap verecek. Bunun yanında kendi işini kurmak isteyen ya da meslek sahibi olmak isteyenlere anında yardımcı olacak. Yıldırım'da artık işsiz vatandaşımız kalmayacak. Günümüzün kanayan yarasına çözüm bulmak için hizmetlerimize aksatmadan devam edeceğiz."
Kaynak: AA