Simav’da Çiftçilere Sertifikalı Ucuz Buğday Tohumu

Verimli toprakları ile ünlü Kütahya’nın tahıl ambarı konumundaki Simav ilçesinde Ziraat Odası tarafından çiftçilere sertifikalı ucuz tohumluk buğday satışı yapılıyor.

Simav’da Çiftçilere Sertifikalı Ucuz Buğday Tohumu

Bölge genelinde bereketin habercisi olarak adlandırılan sonbahar yağmurlarının düşmeye başladığına vurgu yapan Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, “Çiftçi tarlaya inmeden biz sertifikalı ucuz tohumluğunu hazırladık” dedi.

Simav’ın toprak ve iklim koşullarını göz önüne alarak Devlet Üretme Çiftçilklerinden temin ettikleri Altay-2000, Tekirdağ, Müfitbey ve Bayraktar 75 türü tohumluk buğdayların kilosunu Bin 300 liradan çiftçilere satış yaptıklarını ifade eden Başkan Bütüner, “Ziraat Odası olarak biz her yıl sonbahar yağmurları düşmeden sertifikalı ve verim oranı çok yüksek olan buğday tohumlarını çiftçilerimize temin etmeyi bir gelenek haline getirdik. Bu yıl da geleneğimizi sürdürerek çiftçimizin istediği ve Simav şartlarında yüksek verim veren 4 çeşit tohumluk buğdayımızı odamızda hazır hale getirdik. Satışlarımızı da başlattık. 50 kiloluk çuvalları 65 TL’den satıyoruz” dedi.

Başkan Bütüner asıl amacın çiftçilere yardımcı olmak ve birim alandan daha yüksek verim elde etmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA