Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız Açıklaması

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük sosyal sorumluluk projesinin Soma faciası sonrasında hayata geçirildiğini bildirdi.

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız Açıklaması

Manisa Barosu Başkanı Av. Zeynel Balkız, Manisa Adliyesinde gerçekleştirilen Manisa Barosu seçimlerinin ilk gününde 13 Mayıs’ta Soma’da meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balkız, “Soma bizim yetimimiz. 13 Mayıs’ta bizim yüreğimizle bir alev, Soma toprağına da 301 can düştü. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte Türkiye barolarının en büyük sosyal sorumluluk projesini başlattık. Baromuza sağladığı maddi ve manevi destekten dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehit ailelerinin maddi ve manevi tazminat davalarını üstlendik. Bugüne kadar 183 aileye adli yardım faslından görevlendirme yaptık. 124 adet davamız açılmış durumdadır. TBB hesaplarında Soma mağdurlarına yardım kampanyası başlattık. 1 milyon TL’nin üzerinde toplanan yardımların şehit ailelerine dağıtımı için TEV ile protokol imzalandı. İlkokuldan itibaren 30 soma yetiminin üniversite sonuna kadar öğrenim masrafları finanse edilecektir” dedi.

Soma mağdurlarının haklarının bir an önce ihtisas mahkemesinde gerçekleşmesi için Soma İş Mahkemesini kurduklarını kaydeden Balkız, “İki hakim tayin ettirdik. Bakanlıkta geçici görevlendirilen hakimin görev emrini iptal ettirdik. Soma davasının takipçisi olarak savcılık, bakanlıklar, TKİ, SGK gibi bütünü kurumları harekete geçirdik. Savcılık keşfine katıldık ve yerinde inceleme yaptık. Sonu nereye giderse gitsin, kamu görevlileri dahil bütün sorumluların tespiti ve yargılanmasını istedik. Manisa Barosu ülke çapında faaliyetleri takip edilen bir baro oldu. Bunu hep birlikte başardık. Soma davasına katılan bütün gönüllü meslektaşlarımıza ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA