Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Keçeci Açıklaması

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, "Türkiye'de 'Hastalıktan Ari İşletme Belgesi'ne sahip işletmelerin yüzde 42'si Kırklareli'nde faaliyet gösteriyor" dedi.

Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli'nde büyük ve küçükbaş hayvanların bulunduğu 178 işletmenin "Hastalıktan Ari İşletme Belgesi"ne sahip olduğunu söyledi.

Kırklareli'nin, hastalıktan ari işletmeler bakımından ülke genelinde iyi bir konumda olduğunu ifade eden Keçeci, arilikte Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Hastalıktan Ari İşletme Belgesi"ne sahip olmak için gerekli kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Keçeci, "İşletmelerin 'Hastalıktan Ari İşletme Belgesi' alması için küçük ya da büyükbaş hayvanlarının tüberküloz ve brusella gibi hastalıklardan da arınmış olması gerekiyor. Bu belgeye sahip olmak kolay değil. Gerekli tüm kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Kırklareli'nin, Türkiye'deki önemli hayvancılık bölgelerinden biri olduğunu belirten Keçeci, şöyle devam etti:
"12 yıllık bir çalışmayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Kırklareli'ni şap hastalığından ari bir bölge olarak ilan etti. Bu, Kırklareli'ne hayvancılık bakımından çok büyük katkı sağladı. Kırklareli'ne hayvan giriş ve çıkışları izne tabidir. Gerekli tetkiklerin yapılmasının ardından giriş ve çıkışları yapılabilir. Kırklareli bu konuda son derece şanslı bir ildir. Ari işletmeler bakımından Türkiye'de çok iyi konumdayız. Türkiye'de 'Hastalıktan Ari İşletme Belgesi'ne sahip işletmelerin yüzde 42'si Kırklareli'nde faaliyet gösteriyor."
Kaynak: AA