Hayırsever Kardeşlerden Eğitime Destek

Borçka'da hayırsever Fehmi ve Halil Bakır kardeşler tarafından "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" kapsamında yaptırılan 14 derslikli Osman Bakır Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı.

Sanayi Sitesi mevkisinde yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda yaptırılan okulun açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Fehmi ve Halil Bakır kardeşler, bazı daire amirleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, eğitim için yapılan hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, eğitime verdikleri katkıdan dolayı Bakır kardeşleri tebrik etti.
Eğitimin bir milletin geleceğinde çok önemli yeri olduğuna dikkati çeken Vali Cirit, "Eğer bir yerde sorun varsa sorunun ana kaynağı hep eğitim olur. Eğitim gönüllüleriyle, eğitime emek verenlerle, velilerden öğretmenlerimize kadar hep birlikte çalışarak bizler bu başarıyı sergilememiz gerekiyor" diye konuştu.

Milletvekili Kışla ise hem kamu hem özel sektör sahiplerinin el ele Artvin'in sorunlarını bir bir çözeceğini ifade ederek, "Birçok yerde her alanda yatırımlar devam ediyor. Bugün de bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Borçka'nın evlatları, yetiştirdiği birçok iş adamı İstanbul'da ticaret yapmışlar, para kazanmışlar ve dönmüşler memleketlerine yatırım yapmışlar. Yine diğer büyüğümüz İsmet Acar Bey bir meslek yüksek okulu yaptı ve bu sene açıldı. Bunlar güzel hayırlar, herhalde bundan daha güzel hayırlar yoktur" dedi.

Okulun yaptıran kardeşlerden Halil Bakır ise okulu babaları Hacı Osman Bakır adına yaptırdıklarını kaydederek, "Rahmetli babam çalışanın arkasında durur, bizlere de sürekli çok çalışmamızı öğütlerdi. Hayalini kurduğu bu eseri görmeye ömrü vefa etmemiştir. Mevlam bu eseri ilçemize, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu eylesin. Babamızın hayalini inşa ettiğimiz bu araziyi bizlere tahsis eden başta Artvin Valiliğimize teşekkür ediyorum. İmam-Hatip Lisesinin ülkemizde gelişmesi ve desteklenmesi konusunda yapılan çalışmaları canı gönülden destekliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, eğitime katkılarından dolayı hayırsever Bakır kardeşlere plaket takdim etti. Açılış kurdelesini keserek okulda incelemelerde bulunan Vali Cirit ve beraberindekiler, öğrencilere kitap hediye etti.
Vali Cirit ve Milletvekili Kışla, daha sonra 16 derslikli Borçka Anadolu Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli yurt binasının temel atma, 200 öğrenci kapasiteli Şehit Savaş Gedik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yurdunun açılış törenlerine de katıldı.

Kaynak: AA