Trafo Patlamasından 57 Evdeki Cihazların Zarar Gördüğü İddiası

Simav ilçesi Güney beldesinde, elektrik trafosunun patlaması nedeniyle 57 evde televizyon, buzdolabı ve süt sağım makinesi gibi elektrikli eşyaların zarar gördüğü ileri sürüldü.

Güney Belediye Başkanı Halil İbrahim İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış sırasında trafonun patladığını ve elektrik dağıtım firması yetkililerine haber verdiklerini söyledi.


Bu sırada bazı belde sakinlerinden şikayetler geldiğini belirten İlhan, "Işıklar fazla yanıyor, televizyon kapandı, buzdolapları çalışmıyor gibi şikayetler aldık. Firma yetkileri gelerek patlayan trafonun elektriğini kesti. Şu anda vatandaşlarımız, dilekçelerle firmadan zararlarının karşılanması yönünde girişimlerde bulunuyor" dedi.

Cuma Mahallesi Muhtarı İsa Yiğit ise beldede 57 evde zarar oluştuğunu dile getirdi.
Söz konusu binalarda televizyon, buzdolabı ve süt sağım makinesi gibi cihazların kullanılamaz hale geldiğini iddia eden Yiğit, "Bize söylendiği gibi dilekçeyle elektrik firmasına başvurduk. Bu sefer de 'Faturalarını getirin' dediler. Şimdi vatandaşlar faturalarını bulup yetkililere ulaştırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Firmanın, trafoya yıldırım isabet etmesinin yol açtığı belirlenen olaya ilişkin dilekçelerle yapılan başvuruları kabul ettikten sonra çalışma başlatacağı öğrenildi.
Kaynak: AA