(özel Haber) Ayağı Otobüsün Kapısına Sıkışan Çocuğa Kardeş Şefkati

Gayrettepe’de okula gitmek için bindiği İETT otobüsünden ineceği sırada parmakları kapıya sıkışan 10 yaşındaki çocuk, ayağından hafif şekilde yaralandı.

Yaralı çocuğun kız kardeşi gözyaşlarına boğulurken, çocukları trafik başpolisi teselli etti.
Kaza, dün saat 09.00 sıralarında Beşiktaş Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 10 yaşındaki Halil Melih Göbel, okuluna gitmek için kız kardeşi ve annesiyle birlikte evinin önünden Bahadır K. yönetimindeki 34 GA 2777 plakalı İETT otobüsüne bindi. Otobüs durağa yaklaştığında küçük çocuk inmek için “dur” butonuna bastı. Durağa yaklaşan otobüs, kapılarını açarak yolcuların inmesini bekledi. Bu esnada kapıya yaklaşan Halil otobüsten ineceği sırada kapılar bir anda kapandı. Kapanan kapı nedeniyle çocuğun parmakları kapıya sıkıştı. Durumu fark etmeyen otobüs sürücüsü gaza basınca dengesini kaybeden çocuk ters bir şekilde yere düştü. Halil’in kız kardeşinin bağrışları üzerine otobüsü durduran sürücü kapıları açtı. Halil’in annesi ise olay nedeniyle kısa süreli şok yaşadı. Bir süre sonra Halil, annesi ve kız kardeşinin yardımıyla otobüsten indirilerek kaldırıma oturtuldu. Ardından çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli başpolis Ahmet Şengül, sağlık ekipleri gelene kadar küçük kız ve ağabeyinin yanından bir an olsun ayrılmadı. Ağabeyinin yaralandığını gören minik kız uzun süre gözyaşı döktü. Kardeşinin ağladığını gören yaralı çocuk ise ona sarılarak üzülmemesini istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan çocuk, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada Ahmet Şengül, “Korkma” diyerek minik kıza sarıldı.

Kaza sonrası olayı anlatan Halil Melih Göbel, “Biz otobüsle gidiyorduk. Durakta inmek üzereydik. İnmek için düğmeye bastık. Sonra şoför kapıyı açtı ve ardından kapıları kapandı. Benim de parmaklarım kapıya sıkıştı. Bende hemen geriye gideyim dedim. Ancak şoför gaza bastı bende geriye doğru düştüm. Düşünce ayağıma bir şey oldu ama ne oldu bilemiyorum” dedi.

Göbel’in kız kardeşi ise, “Bende ağabeyimin yanındaydım. Hatta şoför ağabeye otobüsü durdurttum. Annem şaşırmıştı, bende duramadım. Ağabeyim burada ağlıyordu. ‘Ağabey, ağabey’ diye bağırdım. Sonra kapıyı açtı indik aşağıya” diye konuştu.

Otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
Kaynak: İHA