İlk teşebbüsünde yapamamış

Cem Garipoğlu ölmeden bir gün önce ailesine ‘Beni buradan çıkarın’ demiş. Görüş gününün akşamı koğuştan gelen sesler üzerine gardiyanları içeri almayan Garipoğlu'nun o sırada intihara teşebbüs ettiği sanılıyor.

İlk teşebbüsünde yapamamış
Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına mahkum edilen Cem Gariboğlu'nun Silivri 5 No'lu Cezaevi'ndeki intiharından bir gün önce ailesi ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. Babası Mehmet Nida Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile görüşen Cem, ailesine psikolojisinin çok bozulduğunu, buradan kesinlikle çıkması gerektiğini söylemiş. Cem Garipoğlu ailesine 'Buradan ya bir af çıkar çıkarım ya da buradan beni başka bir şekilde alırsınız' diyerek kendisinin kaçırılmasını istediği ortaya çıktı. Cem Garipoğlu'nun annesine, uzun zamandır bir hücrede tek başına kaldığını ve psikolojisinin çok bozulduğunu anlattığı, kendisinin bir şekilde cezaevinden çıkartılması gerektiğini söylediği öğrenildi.

ARTIK KİMSE BENİ ÖNEMSEMİYOR

Oğlunu sakinleştirmeye çalışan Tülay Makbule Garipoğlu ise oğluna “Bunun imkansız olduğunu yapabilecekleri hiçbir şeyin olmadığını” anlatmaya çalışmış. Bunun üzerine sinirlenen Cem Garipoğlu'nun görüş esnasında bağırarak ailesi ile tartıştığı ve 'Kimse artık beni önemsemiyor' diyerek süre bitmeden gardiyanlara seslenerek koğuşuna gitmek istediğini söylediği öğrenildi. Yetkililer tarafından görüşmenin içeriği sorulan Garipoğlu Ailesi, Cem'in cezaevinden bir şekilde çıkmak istediğini söylediği öğrenildi.

Gardiyanları içeri almadı

Koğuşuna girdikten bir süre sonra bir gürültü gelmesi üzerine gardiyanlar kapıya vurarak Cem'i kontrol etti. Mazgalı açmadan içeriden seslenen Garipoğlu'nun bir müddet sonra 'Üstümü değiştiriyordum, masaya çarptım bir şey yok'dediği öğrenildi. Bu olay Cem Garipoğlu'nun ilk intihar denemesinde başarısız olduğu şüphesini doğurdu. Koğuşu en son 02:00'de kontrol eden gardiyanlar sabah saatlerinde ise Cem Garipoğlu'nun cesediyle karşılaştı.

Hiç konuşmadı

Ailesi ile yaptığı görüşmenin ardından koğuşuna götürülen Garipoğlu'nun oldukça sinirli olduğu ve hiç konuşmadığı öğrenildi. Gardiyanların sorusu üzerine Cem, 'Bizimkilerle tartıştık' yanıtı verdi.