Himalayalar’da Çığ Sonrası Ölen Dağcı Sayısı 29’a Yükseldi

Himalayalar’da 17 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketinde ölü sayısının 29’a yükseldiği belirtildi.


Çarşamba günü Himalayalar’da meydana gelen çığ sonrası ölü sayısı her geçen gün artıyor. Yetkililer, çığ felaketinin ardından ölü sayısının 29’a yükseldiğini bildirdi. 2 gündür süren arama kurtarma çalışmaları sonrası Thorung La Pass zirvesinde güvenli barınaklara sığındığına inanılan 40 kişiyi kurtaran ekipler, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Uzmanlar, kurtarılan dağcıların kasırgadan korunmak için seyahate katılmadıklarını ve barınaklarda kalarak felaketten etkilenmediklerini ifade etti.

En az 29 kişinin hayatını kaybettiği felakette ölü sayısının daha da artabileceği kaydedildi.

Sağ olarak kurtarılan bir kazazede, kurtarma sırasında gördüğü cansız bedenlerin dehşet verici olduğunu belirterek, insanların buz yarığının derinlerine doğru düştüğünü söyledi.

Hayatta kalan bir başka dağcı Linor Kajan ise, “Karda esir kalmıştım ve öleceğimi düşünüyordum” dedi.

Çarşamba günü Nepal'in merkezinde bulunan Annapurna ve Manang bölgelerinde yürüyüş yapan bir grup dağcıdan çığ felaketi sonrası haber alınamamıştı. Yetkililer arama kurtarma çalışmaları sonucunda 8'i yabancı 17 dağcının yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında da 16 Tibetli, Everest Dağı’nda çığ düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti.
Kaynak: İHA