Fransız Komedyene 'Vergi Kaçakçılığı' Soruşturması

Fransa'da Yahudi karşıtı şakaları yüzünden sahne şovu yasaklanan komedyen Dieudonne hakkında, vergi kaçakçılığından soruşturma açıldı.

Fransız basınındaki adli kaynaklara dayandırılan habere göre, Fransız komedyen hakkında vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamasıyla resmi soruşturma başlatıldı.
Habere göre, sorgu hakimi Renaud van Ruymbeke, nisan ayında yaptığı ön soruşturmalarda mal varlığı ve para akışını inceledikten sonra Dieudonne hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Fransız polisinin sene başında düzenlendiği operasyon sonrası hakkında kara para aklamak, yolsuzluk ve borçlarını ödememek suçundan dava açılan komedyenin Paris'teki evinde ve oyunlarını sergilediği "Main d'or" isimli tiyatroda arama yapılmış, ünlü komedyenin evine yapılan baskında ele geçirilen yaklaşık 600 bin avro ve 15 bin dolar nakit paraya el konulmuştu.
Fransız yargısı da sahnede Yahudi karşıtı şakaları yüzünden daha önce birkaç kez mahkum olup yaklaşık 65 bin avro para cezasına çarptırılan ancak borcunu ödemeyen komedyenin mallarına haciz koyma girişiminde bulunmuştu. Komedyenin ülke genelinde yapacağı turne ise yargı engeline takılmıştı.
Kaynak: AA