Fatsa'da 300 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, yapımı devam eden 300 yataklı yeni Fatsa Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Çukurova'ya inceleme sırasında Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu eşlik etti ve mevcut hastane ve yapımı devam eden hastane ile ilgili bilgi verdi.
Çukurova, mevcut hastanede tedavi olan vatandaşlarla selamlaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Fatsa Devlet Hastanesinin bir bölümün yıkıldığını belirten Çukurova, hastaneyi taşıyacakları bir bina arayışı içinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Mevcut Fatsa Devlet Hastanesi'nin bir bölümü yıkıldı ve hastanenin çevresi inşaat halinde. Bu nedenden dolayı hastaneyi taşıyabileceğimiz şartlara uygun bir bina arayışı içindeyiz. İlçe içinde hizmeti bir bütün halinde vermek için uygun bir yer var mı yok mu onu araştırıyoruz. Yeni Ünye Devlet Hastanesi bina inşaatını bir an önce bitirerek hizmetleri Ünye hastanemize de aktarabiliriz. Bu konuda çaba sarf edeceğiz. Fatsa Devlet Hastanesi'nin geçici bir süre için, Özel Çınar Hastanesi binasına taşınması şu an için söz konusu değildir. Çınar Hastanesi'nin Mali hazinedeki şark kararı kaldırılmadıkça kiralama işlemi yapmamız mümkün değildir. Bu konuyla ilgili yapılan açıklama tamamen yanlış bir açıklamadır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden düzenli bir şekilde yararlanması için tüm çalışmalar yapılıyor."
Kaynak: AA