Eskişehir’de Obeziteye Karşı Mücadele Yürüyüşü

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteye karşı mücadeleye dikkat çekmek için bir yürüyüşü düzenlendi.

Eskişehir’de Obeziteye Karşı Mücadele Yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan obeziteye karşı mücadele kapsamında, Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş İki Eylül Caddesi üzerindeki Esnaf Sarayı önünde başladı.

Toplanan yaklaşık 60 kişilik yürüyüş grubu, Eskişehir Vali Vekili İsmail Küreci ve Halk Sağlığı Müdürü Kadir Demirel öncülüğünde yürüdü. Önlerinde, ‘Her Gün Düzenli Yürü, Budur Sağlığın Özü’ şeklinde yazı bulunan afişi taşıyan grup, Porsuk Bulvarı Adalar ve İsmet İnönü Caddesi üzerinden yürüyüşe devam ederek Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde durdu.

Burada açıklama yapan Vali Vekili İsmail Küreci, "Toplumumuzda sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Sağlık Bakanlığının başlattığı proje çerçevesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organizasyonu ile aralıklarla aylık yürüyüşler yapılmaktadır. Son olarak bunun yeterli olmadığını düşündüğümüz için haftalık olarak bu faaliyet yapılacak. Toplumumuzun kalabalık olduğu yerlerde yapmak suretiyle de farkındalık oluşturmaya başlıyoruz. Halkımızı bundan sonra yapılacak kültür ve faaliyetlere davet ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA