Erzurum Valisi Altıparmak Gündemi Değerlendirdi

Vali Ahmet Altıparmak, "Tabyalarla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden 4 milyon lira aldık. Bu parayı restorasyon için kullanacağız" dedi.

Altıparmak, Palandöken Dağı'nda bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl 9 Kasım'da yapılan "Tabyalara Yürüyüş" etkinliğinin bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini belirtti.

Bu yürüyüşün iyi bir şekilde duyurulması gerektiğini ifade eden Altıparmak, şöyle konuştu:
"Önemli olan husus bu sene bu yürüyüş çok daha önem kazandı. Biz de ülkemize oynanan oyunlara karşı birlikteliğimizi, beraberliğimizi ve gücümüzü sadece ve sadece Türk bayrağı taşıyarak büyük bir kalabalık olarak, coşkuyla ve sessizce gerçekleştirelim. Çünkü en büyük ses sessizliktir. Tabyalarla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden 4 milyon lira aldık. Bu parayı oranın restorasyonu için kullanacağız. Tabyalarla ilgili olarak üniversitemizin harp müzesi projesi var. Buraları en iyi şekilde değerlendirmek için gerekli olan bütün çalışmaları yapacağız."
Erzurum'u dergiler, fuarlar ve bilboardlarla tanıtmaya devam edeceklerini dile getiren Altıparmak, yüksek irtifa kamp merkezinin de kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Hava kirliliği konusunda gerekli denetimlerin yapılması için ekipler oluşturduklarını da ifade eden Altıparmak, şunları dile getirdi:
"Yakın zamanda bununla ilgili bir genelgemizde çıkacak. Bu inversiyon olayını ne kadar kontrol ederseniz edin kirlilik olacaktır. İnversiyon, havanın çökmesidir. Ama hava koridorlarına göre şehir dizayn edilmiş olsaydı ona göre rüzgar yönüne doğru açık bırakılacak şekilde yapılsaydı, o zaman bu olay en hafif şekilde atlatılırdı. Bu konuyla ilgili çalışma yapıyoruz."
Mahallebaşı semtinin Erzurum'un merkez semtlerinden olduğunu, bu semtin tekrar cazibe merkezi olması için çalışma yaptıklarını anlatan Altıparmak, Çat yoluna taşınması planlanan İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu semte taşınacağını söyledi.

Kentin kültür ve sanat merkezi olması için ciddi çalışma içinde olduklarını aktaran Altıparmak, bu amaçla aralık ayında Hattat Hasan Çelebi ile 12 hat ustasının Allah'ın isimlerini içeren "Esma-ül Hüsna" çalışması yapacaklarını, bu eserlerin de Kongre Binasında oluşturulacak olan salonda sergileneceğini dile getirdi.
Kaynak: AA