Başkan Üzülmez, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, mahalle muhtarları ile toplantılarının üçüncüsünü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Başkan Üzülmez, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yerinde ve birlikte yönetim modeli çerçevesinde muhtarlarla gerçekleştirdiği MUTAD toplantılarının devamını önceki gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Başkan Üzülmez, başkan yardımcıları Zafer Arat, Bali Holat, Mehmet Filiz ile koordinatörleri Kemal Timur, Yusuf Özdemir, Şemistan Subaşı ve daire müdürleri ile birlikte ev sahipliği yaptı toplantıya, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda belediyecilik hizmetleri yanında hayata geçirilen projeler hakkında bilgilendirmelerinde yapıldı.

Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker selamlama konuşmasında Başkan Üzülmez’e istişare imkanı tanıdığı bu organizasyonlar için teşekkür etti. 30 Mart Yerel seçimleri ardından Kartepe’de birleşen mahalleler nedeniyle bazı sıkıntıların ortaya çıktığını belirten Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker’e yaşadıkları ofis sorununu Mahalle Konakları Projesi ile çözeceklerini hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilk uygulamanın da Maşukiye ve Derbent’te yapılacağını kaydetti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Mahalle muhtarlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu toplantıları periyodik olarak devamlı hale getireceğiz. Takdir edersiniz ki ilçede ve belediyede yeniden yapılanma içerisindeyiz. Kendi çalışma metotlarımızı oluşturuyoruz. Bu toplantılar da örneklerden sadece bir tanesi. Yerinde ve birlikte yönetim modeli çerçevesinde sizleri ve mahallelerinizi ziyaret ederek beraber oluyoruz. Mahalle gezilerini de Cuma günleri yaparak sorunları ve istekleri yerinde dinliyoruz. Bu toplantılarla da icracı ekibimizle birlikte, mahalle ve genele özel konuları hep birlikte tartışarak çözümü için istişare ediyoruz” dedi.

Muhtarlara mahalleleri ve genel konularla ilgili söz vereceklerini belirten Başkan Üzülmez, “Amacımız hep birlikte Allah Rızası için hizmet etmektir. Bir araya geldiğimiz de sıkıntılar daha kolay çözülecektir. Her mahallede her muhtarımızla uykuları kaçıracak projeler ve uygulamalar yapacağız. Bunu şovanist olarak söylemiyorum, her mahalleye gittiğimizde bunları sizlerle paylaşacağız. Hep birlikte kendi dönemimizde en iyisini yapacağız. Siyasi yatırım olarak değil, Allah Rızası için mahallelerimize iz bırakacak işler yapacağız. Amacı hizmet olan herkesle birlikte ve uyum içinde çalışacağımızın sözünü bir kez daha buradan veriyorum” diye konuştu.

Alt yapı ve imar sorunu olmayan yerlerde üst yapı iyileştirmelerinin gerçekleştirilmesi için kendileri adına mahallelerde muhtarların söz verebileceğine vurgu yapan Başkan Üzülmez, muhtarlara yatırım programına ve ihale aşamasına gelen 41 vizyon projesinin son durumu hakkında bilgilendirmelerde de bulundu. Başkan Üzülmez, “Muhtarlarımızın kendi mahallesi kendi özelidir. Bu bilinçle mahallelerde eksik kalmış düzenlemelerin tamamlanması yönünde ekiplere talimat verdim. Elbette eksiklikler tamamlanacak bunun için 5 yılı beklemeyeceğiz, kısa süre içinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Kartepe Belediyesi Muhtarlık Masası koordinatörü Şemistan Subaşı da, muhtarlardan gelen taleplerin durumu hakkında muhtarları aydınlattı. Öneri ve düşüncelerin paylaşıldığı toplantıda muhtarlar başkana olan güvenlerini dile getirdikten sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı son buldu.
Kaynak: İHA