Pakistan'da 21 Taliban Militanı Öldürüldü

Pakistan'da Taliban'a karşı devam eden operasyon çerçevesinde Orakzay bölgesinde düzenlenen hava saldırılarında 21 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Ordu sözcülüğünün yazılı açıklamasına göre, Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçaklar, aşiretler bölgesi Orakzay'ın Tirah Vadisi'nde Taliban'a ait olduğu tespit edilen beş sığınağı bombaladı. Bombardımanlarda en az 21 militanın öldürüldüğü belirtildi.
Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin 15 Haziran'da ülkenin kuzeyindeki aşiretler bölgesi Kuzey Veziristan'da yerli ve yabancı Taliban militanlarına karşı başlattığı geniş kapsamlı "Zarb-e Azb" operasyonu devam ediyor. Güvenlik güçlerinin havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda bin 300'den fazla militanın etkisiz hale getirildiği, yol kenarına yerleştirilen bombalar sonucu ve militanlarla çıkan çatışmalarda 100'e yakın askerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.
Pakistan Talibanı militanları, 8 Haziran'da Karaçi Uluslararası Havalimanı'na baskın düzenlemiş, baskında aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda 10 saldırganın 7'si öldürülürken 3'ü üzerlerindeki bombaları patlatarak intihar etmişti. "Zarb-e Azb" operasyonu bu saldırıdan sonra başlatılmıştı.

Kaynak: AA