Nkü'den Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ), 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilere kulüp ve sosyal aktiviteleri tanıtmak amacıyla "Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri" düzenlendi.

NKÜ Değirmenaltı Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, fotoğrafçılıktan, latin danslarına, satrançtan tarih alanına geniş bir yelpazede açılmış olan 61 öğrenci topluluğu üyesi faaliyetlerini tanıtmak amacıyla çeşitli gösteriler düzenledi.

NKÜ Dağcılık Topluluğu üyesi öğrencilerinin üniversitedeki spor kompleksi içinde bulunan tırmanma duvarına tırmanarak yaptıkları gösterinin yanı sıra, etkinlikler kapsamında, NKÜ Havacılık Topluluğu Gösterisi, NKÜ Korumalı Futbol Gösteri Maçı, NKÜ Rock Müziği Konseri ve Müzik Topluluğu Konseri de düzenlendi.

Gösterilerin yanında toplulukların gerçekleştirmiş oldukları projeler de gün boyunca tanıtım stantlarında sergiledi.
Etkinliklere, NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


- Lise öğrencilerinden NKÜ'ye ziyaret

Muratlı Hacı Rafet Gümüş İmam Hatip Lisesi ve Muratlı Teknik Lise ve Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Namık Kemal Üniversitesini (NKÜ) ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında öğrenciler, NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği ve Tıp Fakültesi laboratuvarlarını, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Resim Bölümlerini gezdi.
Üniversitedeki bilim ve araştırma merkezlerini de gezen öğrenciler, üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi.
Değirmenaltı yerleşkesinde yer alan spor kompleksini ve sosyal aktivite merkezlerini de gezen öğrenciler, NKÜ öğrencisi olmanın bireye ne gibi avantajlar sağladığı konusunda üniversite yetkililerinden bilgi aldı.
Kaynak: AA