'Guruldayan Kalpler'in galası yapıldı

Ömer Uğur imzalı “Guruldayan Kalpler” seyirci karşısına çıktı.

'Guruldayan Kalpler'in galası yapıldı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında ve Elif Dağddeviren'in direktörlüğünde gerçekleştirilen 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ulusal yarışma filmlerinden biri daha, Ömer Uğur imzalı “Guruldayan Kalpler” seyirci karşısına çıktı.

Yönetmen Ömer Uğur, yapımcılar Ahmet- Mahmut Kayımtu ve senarist Caner Güler ile oyuncular Devin Özgür Çınar, Fırat Tanış, Algı Eke, Necip Memili ve Tanju Tuncel'in katıldığı söyleşi sık sık kahkahalar ve alkışlarla kesildi. Hazırlık süreciyle birlikte bir yıllık bir sürecin ardından hayata geçen film; evine giren hırsıza iş veren heykeltıraş ve yeni çalışanı üzerinden sanatın farklı gruptan insanlara dokunma biçimini mizahla anlatıyor. Filmde hırsızın ya da heykeltıraşın mensup olduğu sosyal sınıflardan herhangi birinin yüceltilmediğini söyleyen senarist Güler, “Bazen sadece fotoğraf çekmek yeterlidir. Biz taraf tutmaya çalışmadık” diye konuştu.

Yönetmen Ömer Uğur ise şunları söyledi:

“Bu heykeltıraş, evine hırsızlığa giren insana bir şans daha vermek gerek, diye düşünüyor. Çok klişe olabilecek bir durum ama biz öyle yapmadık. Yani heykeltıraşımız beklendiği gibi'entel' filan değil; kendi halinde, doğru düzgün yaşayan biri. İkisinin arasında bir ilişki mi olacak, diye bekleniyor ama öyle bir şey de yok”

Seyircilerin de sık sık beğenilerini dile getirdikleri, filmin müzikleri ise sevilen müzik grubu Multitap'tan Sertaç Özgümüş ve Selim Siyami Sümer'e ait. Grup, müzikleri, filmin bitmiş halini izledikten sonra yapmış. Şubat ayında gösterime girmesi planlanan filmin soundtrack albümünün de aynı tarihlerde çıkması bekleniyor.