Giresun Valisi Karahan'dan Yatırımcılara Osb Daveti

Vali Hasan Karahan, iş adamlarını Bulancak Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatırım yapmaya davet etti.

Karahan, yaptığı açıklamada, Bulancak 2. OSB'nin altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Bulancak OSB'nin, yatırımcılar için başta havaalanı olmak üzere önemli avantajlarının bulunduğuna işaret eden Karahan, "Bulancak OSB'nin 350 dönüm arazisiyle kamulaştırması tamamlandı. 50 milyon gibi ciddi bir meblağ aktarıldı. Kamulaştırma işlemleri bitti. Prosedür eksikliği var onları tamamlayacağız. Altyapı çalışmaları yürütülüyor. Yeri çok güzel, deniz manzaralı yerler. Yapımı süren Ordu-Giresun Havaalanı'na da oldukça yakın. Belki de havaalanına en yakın OSB durumunda. Ciddi yatırımcıları bu avantajlardan yararlanmaya bekliyoruz" dedi.

Vali Karahan, şu ana kadar Bulancak OSB'ye yatırım için 100 kişinin başvuruda bulunduğunu ancak bunlardan hiçbirinin istedikleri özelliklere haiz olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Yatırımcıların 1 yıldan beri başvurularını alarak değerlendirdik. Son toplantıda 100 küsur başvuru içinde ciddi olarak 5 başvuru vardı. Başvuruların çoğu bizim istediğimiz şartları taşımayan başvurulardı. Onlara olumlu cevap veremeyeceğiz. Ama henüz işlemlerin başındayız. Giresun'a ciddi bir yatırım getirecek, istihdam sağlayacak önemli diyebileceğimiz yatırımcılarımızla, iş adamlarımızla, sanayicilerimizle bire bir görüşüyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bulancak OSB'yi baştan iyi değerlendirerek sağlam kurarsak daha verimli olacaktır."
Kaynak: AA