Chrysler, 907 Bin Aracını Geri Çağırıyor

Amerikan otomobil şirketi Chrysler, 907 bine yakın SUV tipi araç ve otomobillerini geri çağırdığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, araçların aksaklık görülen şarj dinamoları ve küçük çapta yangınlara neden olabilecek ısıtıcılı elektrikli aynalar nedeniyle geri çağrıldığı bildirildi.

Şarj dinamolarındaki aksamanın 3,6 litrelik V6 motorlarının aniden hız kesmesine yol açabileceği belirtilen açıklamada, aynalardaki sorunun ise ayna kablosuna su girmesine ve araçta kısa devre meydana gelmesine yol açabileceği kaydedildi.
Şirkete konuya ilişkin şimdiye kadar ulaşmış sadece bir şikayet bulunduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu sorunlar nedeniyle yaralanma veya yangın meydana geldiğine ilişikin bildirimde bulunulmadığı belirtildi.
Şarj dinamolarının ücretsiz değiştirileceğini duyuran şirket, araç sahiplerine kasım ayı içinde bildirimde bulunulacağını bildirdi. Açıklamada, araç bayilerinin de aralık ayından itibaren aynalardaki kabloyu kaldırmak ve bir su siperliği yerleştirmek suretiyle diğer sorunu gidereceği belirtildi.
Geri çağrılacağı duyurulan araçlardan 470 binlik en büyük kısmını 2011'den 2014'e kadar üretilen Jeep Grand Cherokee, Chrysler 300, Dodge Charger ve Durango marka araçlar oluşturuyor.

Kaynak: AA