Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zorluoğlu Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Zorluoğlu, "Lüleburgaz Atık Su Arıtma Tesisi ile deşarj edilen suyun kalitesi artacak ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak" dedi.

Zorluoğlu, Lüleburgaz Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı'nca yaptırılan Lüleburgaz Atık Su Arıtma Tesisi'ni ziyaret etti.
Zorluoğlu, ziyarette, Avrupa Birliği standartlarında bir tesisin Lüleburgaz'a kazandırılmasından memnun olduğunu söyledi.

Tesisin son derece modern olduğunu belirten Zorluoğlu, "Düşündüğümüzün daha ötesinde modern bir tesis bulduk. Atık su arıtma tesisinin işletmeye alınmasıyla Lüleburgaz halkına Avrupa Birliği standartlarında atık su arıtma hizmeti sağlanacak. Tesisle deşarj edilen suyun kalitesi artacak ve halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak" şeklinde konuştu.

Tesisin 11 milyon avro bedelinde olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şöyle devam etti:
"11 milyon avro tutarında yatırım yapılan tesis için yüzde 85 Avrupa Birliği hibe fonlarını kullandık. Geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılandı. İnşaatı 2012 yılında başlatılan proje 2 yıl süren yoğun çalışmalar neticesinde tamamlandı ve işletmeye alındı. Lüleburgaz Belediyesi ile yaptığımız bu işbirliğinin birimler arasında devam etmesini diliyorum. Tesis, tüm Lüleburgaz'a hayırlı olsun."
Yapılan konuşmaların ardından Zorluoğlu ve beraberindekiler tesisi gezdi.
Kaynak: AA